tirsdag 10. april 2012

Teddygirls


Hei! Vi er noen jenter fra 8. trinn på Sørreisa Sentralskole. På denne bloggen skal vi skrive om hvordan vi går frem i vårt tverrfaglige skoleprosjekt, Teddynaut. De som sitter og skriver nå er Julie, Svanhild og Nelly. Vi kommer nok til å være flere som skriver her senere, men akkurat nå er det bare oss.

Teddynaut er en konkurranse som går ut på at vi skal sende en bamse (Teddynaut) og noe måleutstyr i en værballong opp i lufta. Med dette skal vi finne ut noe nytt (som klassen bestemmer selv). Konkurransen er laget av Andøyarakettskytefelt og det er tilsammen påmeldt 40 skoler fra hele landet. Prosjektet arrangeres i sammenheng med at det i år er akkurat 50 år siden Norge først startet på verdensrommets eventyr, og sendte opp sin første rakett. Raketten ble sendt fra Oksebåssen på Andøya.

Vinner klassen skal sammen med astronauten Christer Fuglesang sette sin Teddynaut inn i en ny rakett som skal sendes ut i rommet. På Andøya får klassen delta i en stor folkefest sammen med slottet, stortinget, regjeringen og flere VIP'er fra hele verden. Så det er altså en veldig opplevelsesrik gevinst.

Vi på 8. trinn har delt oss inn i flere grupper, som har sine egne oppgaver og vi jobber så fort vi kan for å bli ferdig innen fristen.

Vi må tenke på hva vi skal ha med bamsen (kamera, måleutstyr etc.), hvor mye det kan veie, hvor mye penger vi har til rådighet, hvordan vi skal få tak i penger (vi ringer rundt til forskjellige firmaer nå), og i det hele tatt hva vi skal finne ut.

Vi skal jobbe med prosjektet i hele dag og hele morgen, så det kommer nok flere innlegg i løpet av disse dagene.

Nå må vi stikke, fordi vi må sjekke om resten av gruppa har fått tak i noen sponsorer.

Det var alt for denne gang, vi skriver snart igjen.Xoxo, Teddygirls

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar